Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

5 iunie – Ziua Mondială a Mediului

DATA: 5 iunie 2014      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina: Protecţia mediului
Ziua Mondiala a Mediului (Ecologiei) – 5 iunie – a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei "Ecologia Umană" de la Stockholm şi reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Natiunilor Unite (UNEP).

Sărbătoarea de anul acesta are ca temă centrală "Ridică vocea - Nu nivelul mării!".

 

Manifestări organizate de Ziua Mondială a Mediului

 

În judeţul Bihor

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al județului Bihor și GNM – Comisariatul Județean Bihor, a lansat unităţilor şcolare din ciclul gimnazial un concurs sub formă de prezentări power-point, intitulat "Minunile naturii din județul Bihor!". Prezentarea și evaluarea lucrărilor participante, respectiv premierea asigurată de SC Holcim Ciment SA Aleşd, vor avea loc joi, la sediul APM Bihor.

Lucrările vor fi evaluate de un juriu format din reprezentanți ai APM Bihor, GNM CJ Bihor, ISJ Bihor în funcţie de următoarele criterii: încadrarea în tematica propusă, originalitate şi creativitate, dar şi modul de prezentare a lucrării.


În judeţul  Constanţa

Agenţia pentru Protecţiia Mediului Constanţa organizează în perioada 2 - 6 iunie 2014 o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Mediului.

-          o expoziție de colaje din materiale reciclabile realizate de copiii de la Colegiul Naţional "Regina Maria" Constanța. Cele mai reușite lucrari vor fi premiate în data de 5 iunie 2014 la sediul instituției.

-          evenimentul organizat de Asociația EcoWatch "Crosul bicicliştilor”: joi, 5 iunie 2014, la ora 10.00 a demarat un cros al bicicletelor pe  traseul Sala Sporturilor – Mircea cel Bătrân – Mamaia – Aqua Magic – retur pe Alexandru Lăpuşneanu – oprire la City Park în parcare, unde se va desfăşura un flashmob cu tema "Cetăţean Responsabil"; cei care vor dovedi această calitate vor primi diplome.

-          pe data de 5 iunie 2014 vor fi premiate lucrările câștigătoare ale concursului organizat cu ocazia Zilei Diversităţii Biologice ale elevilor clasei a VI-a de la Şcoala cu clasele I-VIII nr.28 Constanţa.

 

În judeţul Gorj

Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj va marca Ziua Mondială a Mediului printr-un miting al preşcolarilor menit să atragă atenția locuitorilor oraşului asupra importanţei protejării mediului înconjurător. Acţiunea se va desfăşura astăzi cu pornire din Piața Prefecturii din Târgu-Jiu. Aceasta are loc în parteneriat cu mai multe grădiniţe din oraş, fiind aşteptați să participe peste 200 de copii însoţiţi de cadre didactice.

 

În judeţul Maramureş

Vor fi organizate acţiuni de educaţie ecologică, prin distribuirea de pliante în Baia Mare, în colaborare cu Primăria Municipiului Baia Mare, Inspectoratul Şcolar al judeţului Maramureţş La actiune vor participa şi elevi însoţiţi de cadre didactice din mai multe unităţi de învăţământ de nivel preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.
Punctul de întâlnire a iubitorilor de mediu este Piaţa Revoluţiei, în data de 5 iunie, la ora 15.00. Acţiunea este organizată de către Garda Ecologică a Municipiului Baia Mare, coordonator prof. ing. Silvia Pop.

 

În judeţul Satu Mare

În data de 5 iunie 2014, la Zona de agreement Iojib, Satu Mare, se va desfăşura etapa finală- internaţională a concursului de educaţie ecologică din cadrul Programului internaţional de educaţie ecologică pentru elevi "Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om" 2013/2014. Vor participa cele 33 de echipaje câştigătoare de la etapele judeţene din judeţele: Bihor, Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Szabolcs Szatmar Bereg – Ungaria, iar probele de concurs vor consta din prezentarea unei machete susţinută de o prezentare power point privind transformarea unei zone de agrement într-o zonă ecoturistică. Juriul format din reprezentanţii APM Satu Mare, ISJ Satu Mare, CCR Logistic România Bucureşti vor ţine cont în evaluare de creativitatea de care vor da dovadă echipajele, modul de prezentare şi sustenabilitatea propunerilor.

Motivaţia concursului regional/internaţional pentru ocupanţii locurilor 1,2,3 la secţiunea gimnaziu, respectiv liceu,este o săptămână de relaxare la Tabăra ecologică de la Tarna Mare jud. Satu Mare, în perioada 28 iulie - 2 august 2014.

În data de 6 iunie 2014 se va desfăşura concursul de inovare şi creativitate tehnică "EURO TEHNICUS 2014", iniţiat de Instutuţia Prefectului - Satu Mare în parteneriat cu APM Satu Mare, ISJ Satu Mare, Camera Meşteşugarilor, Universitatea Tehnică Cluj Napoca, Asociaţia Economică Germano-Română. Cele cinci echipaje înscrise vor prezenta în cadrul concursului, prototipul funcţional realizat precum şi o descriere a prototipului şi a posibilelor aplicaţii ale acestuia. Juriul , a cărui preşedinte va fi reprezentantul Universităţii Tehnice Cluj Napoca, va evolua modul de prezentare, încadrarea în timp, creativitatea, originalitatea, inovaţia prototipului realizat.

Dacă mai cunoaşteţi şi alte manifestări organizate cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, vă invităm să postaţi!

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!