Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul de Matematică "Marcel Roșculeț"

DATA: 29 aprilie 2017      Autor: BERCIA Romeo
Disciplina: Matematică
Concursul de matematică “Profesor Marcel ROŞCULEŢ” Facultatea de Inginerie Electrică a Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti (UPB), Institutul de Statistică Matematică şi Matematică Aplicată “Gheorghe Mihoc – Caius Iacob” (ISMMA) al Academiei Române şi Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR), organizează începând din anul 2011 Concursul de Matematică pentru Ingineria Electrică, “Profesor Marcel ROŞCULEŢ”, adresat liceenilor (clasele XI şi XII) care îşi doresc o carieră în inginerie.

Aflat în acest an (2017) la a VII-a ediţie, concursul are drept scop promovarea Matematicii ca element esenţial al educaţiei inginereşti şi apropierea elevilor de Ingineria Electrică.

Concursul este fără taxă de participare şi se desfăşoară la Facultatea de Inginerie Electrică a UPB. Organizarea sa (probleme propuse, subiecte de concurs, supraveghere, corectură etc.) este în sarcina UPB, ISMMA şi SSMR.

Concursul este de tip “regional”, înscris în calendarul manifestărilor aprobate de Ministerul Edcuaţie Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Tematica concursului este în cadrul programei de liceu şi orientată către matematica aplicată în inginerie. Standardele de calitate şi exigenţa sunt specifice examenelor de admitere la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti.

Premiile acordate câştigătorilor şi profesorilor instructori de către Facultatea de Inginerie Electrică sunt simbolice, promoţionale. Elevii claselor a XII-a premianţi ai concursului (locurile I, II, III) pot fi admişi fără concurs la Facultatea de Inginerie Electrică a UPB, în sesiunea Iulie 2017.

Ediţia a VII-a a concursului are loc la data de 6 Mai, 2017.

Date despre perioada de înscriere, sala, ora şi locul de desfăşurare, probleme pregătitoare, alte informaţii se găsesc pe site-ul concursului, la adresa: http://concurs-matematica.pub.ro/

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!