Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Festivalul de teatru "Ars Praeventiva" - Bucureşti

DATA: 26 noiembrie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina: Actorie - teatru
Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, BSA | The Software Alliance, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Teatrul "MASCA", Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, Palatul Naţional al Copiilor, Microsoft România, Asociaţia Producătorilor şi Distribuitorilor de Echipamente Electrice şi Electronice, TVR, Hotnews, organizează în perioada 16 septembrie 2013 – 1 iunie 2014  prima ediţie a Festivalului de teatru "Ars Praeventiva", dedicat prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor. Competiţia se adresează elevilor liceelor de pe raza municipiului Bucureşti (clasele IX-XII).

În fiecare an se stabileşte o altă temă circumscrisă domeniului general; pentru anul școlar 2013-2014 tema festivalului este "utilizarea în siguranţă a calculatorului şi a comunicaţiilor electronice de către tineri".

Comisia de jurizare va fi formată din câte un reprezentant al fiecărei instituţii organizatoare, al partenerilor, inclusiv din domeniul media. Juriul este prezidat de dl. Mihai Mălaimare.

Premiile vor fi asigurate de organizatori şi parteneri. De asemenea, toţi elevii din trupele de teatru finaliste (10 trupe) vor primi diplome de participare, iar câştigătorilor li se vor acorda diplome de merit.

Site-ul de promovare: softwareculicenta.ro, într-o secţiune special dedicată acestei manifestări.

Calendarul concursului:

Etapa I: CONCURSUL DE SCENARII

Perioada: 16 septembrie - 20 decembrie 2013

Participanţi: Elevii liceelor/colegiilor/grupurilor şcolare din Bucureşti, clasele IX-XII

Înscrierea la concurs: Cei care doresc să participe la concurs se vor putea înscrie prin descărcarea fişei de înscriere aflate pe site-ul softwareculicenta.ro, completarea şi transmiterea acesteia la adresa de e-mail a Poliției Române - prevenire@politiaromana.ro - până în data de 10 decembrie 2013.

Cerinţele concursului: Participanţii la concurs vor elabora scenarii de teatru care să ilustreze tema festivalului, respectiv utilizarea în siguranţă a calculatorului. Lucrările vor trebui să respecte tema menţionată, să fie originale, să ţină cont de materialele de suport puse la dispoziţie de organizatori, să nu depăşească un număr de 5 personaje/scenariu, iar piesa să fie adaptată posibilităţilor de punere în scenă a trupelor de teatru liceale (durata lor nu trebuie să fie mai mare de 15-20 minute).

Transmiterea scenariilor: Scenariile vor fi colectate de către secretariatul fiecărui liceu, până la data de 10 decembrie 2013 şi vor fi preluate de către reprezentanţi ai I.C.P.C., în intervalul 10-20 decembrie 2013, pentru a fi supuse jurizării.

Jurizare: Comisia de jurizare va analiza, până la 31 ianuarie 2014, scenariile primite şi va selecta un număr de maximum 10 lucrări, care vor intra în etapa următoare a festivalului. Autorii scenariilor selecţionate vor fi anunţaţi prin afișare pe site-ul softwareculicenta.ro, la secţiunea dedicată festivalului, precum şi pe adresele de e-mail indicate în fişa de înscriere.

Premiere: Autorii celor 10 scenarii selecţionate vor primi premii constând în câte un smartphone Windows phone Nokia, precum şi diplome de merit. Festivitatea de premiere se va desfăşura la data de 15 februarie 2014, în prezenţa reprezentanţilor partenerilor şi a mass-media. Cu sprijinul I.S.M.B., se vor lua măsuri de evidenţiere a câştigătorilor şi în cadrul unităţilor liceale din care fac parte.

Etapa II-a: CONCURSUL TRUPELOR DE TEATRU

Perioada: 1 februarie – 24 mai 2014

Participanţi: Trupele de teatru liceale constituite la nivelul unităţilor de învăţământ din municipiul Bucureşti

Înscrierea în concurs: Coordonatorii trupelor de teatru vor descărca fişa de înscriere aflată pe site-ul softwareculicenta.ro, o vor completa şi o vor transmite la adresa de e-mail prevenire@politiaromana.ro, până la data de 28 februarie 2014.

Cerinţele concursului:
Etapa a II-a va consta în punerea în scenă, de către trupele de teatru ce se vor înscrie în competiţie, până la data de 1 mai 2014, a unor piese de teatru bazate pe scenariile selecţionate în prima etapă a festivalului "Ars Praeventiva" (fiecare trupă îşi poate alege unul din cele zece scenarii). Scenariile vor fi puse la dispoziţia trupelor de teatru, începând cu data de 1 februarie 2014 de către Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, prin postarea acestora pe site-ul softwareculicenta.ro.
Trupele de teatru trebuie să includă maximum 5 membri (actori), plus 1 regizor, să respecte scenariul ales şi să nu depăşească 15-20 minute de reprezentaţie. Trupele vor pune în scenă piesa de teatru şi vor fi vizionate de către actori/regizori ai Teatrului Masca, la o dată stabilită de comun acord de către aceştia cu profesorul coordonator, dar nu mai târziu de 1 mai 2014. Jurizare: În perioada 1-15 mai 2014, Comisia de jurizare preliminară (actori/regizori ai Teatrului Masca) va stabili cele 10 piese care vor intra în etapa finală a festivalului. Profesorii coordonatori ai celor 10 trupe de teatru vor fi anunţaţi, până în data de 26 mai, că vor interpreta piesele în etapa finală (31 mai - 1 iunie). În cazul în care vreuna dintre trupele selectate nu este disponibilă, va fi înlocuită cu trupa ulterior clasată.

Etapa III-a: FINALA FESTIVALULUI "Ars Praeventiva"

Etapa finală a acestui festival va avea loc în perioada 31 mai - 1 iunie 2014, la Palatul Naţional al Copiilor şi va consta în organizarea unor reprezentaţii teatrale de către cele zece trupe de teatru selecţionate - 6/prima zi, 4/a doua zi (ordinea fiind stabilită prin tragere la sorţi).

În data de 1 iunie 2013 se vor acorda premii câştigătorilor, iar la finalul ceremoniei de premiere trupa câştigătoare a premiului I fiind invitată să interpreteze piesa premiată.

Jurizare şi premiere: Comisia de jurizare va asista la reprezentaţiile finalistelor şi va stabili câştigătorii premiilor I, II şi III.
Premiile vor consta în vouchere/produse IT şi vor fi anunţate cel târziu la momentul înscrierii în faza a doua (1 februarie 2014). Trupele câştigătoare ale primelor trei locuri vor primi şi diplome de merit, iar celelalte trupe finaliste, diplome de participare.
Profesorii coordonatori ai trupelor vor primi diplome şi pot primi gratificaţii constând în vouchere/produse IT.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!