Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Festivalul internațional Video Art pentru liceeni

DATA: 6 mai 2017      Autor: Ieremie Viorel
Disciplina: Interdisciplinar
Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava și Clubul Video Art invită pe toți elevii liceeni și profesorii lor, la cea de-a IX-a ediție a Festivalului internațional Video Art pentru liceeni, care se va derula între 13 -16 iulie 2017.

Termenul limită de trimitere a proiectelor cinematografice este 16 iunie 2017 (data poștei). Festivalul oferă tinerilor liceeni, pasionați de arta video, în general, o modalitate inedită, dinamică, atractivă în contextul căreia își pot descoperi reale calități pentru o viitoare profesie, în domeniul multimedia sau cinematografie.

Prin derularea etapei practice finale, festivalul concurs oferă o experiență unică tuturor participanților și, implicit, posibilitatea de a relaționa în cadrul unei comunități din ce în ce mai numeroase, având aceeași pasiune. Ca și în anii anteriori, festivalul este inclus în Calendarul activităților educative naționale finanțate de MEN în anul 2017, poz. 46.

Concursul cuprinde un număr de două secţiuni:

1) FILM DE SCURTMETRAJ

2) SPOT PUBLICITAR CU IMPACT SOCIAL

În contextul celor două secțiuni elevii îşi pot dovedi câteva calităţi, poate nerelevate până acum: gustul pentru literatură, muzică, pasiunea pentru actorie, dar şi implicarea în probleme ale societăţii contemporane. Reporter, scenarist, regizor, actor, documentarist, operator video sau editor imagine sunt câteva din opţiunile profesionale spre care oferă deschidere participarea la un astfel de concurs.

Ceea ce deosebește concursul nostru de altele din aceeași sferă de preocupări, e faptul că la noi, elevii nu doar trimit un film spre a fi jurizat, ci vin împreună cu profesorul coordonator și chiar realizează un film la fața locului, ca probă de concurs. Prilejul este unic, întrucât oferă posibilitatea ca elevii să-și demonstreze abilitățile de viitor cineast, înlăturând, totodată, orice suspiciuni asupra paternității filmului nominalizat.

Pe de altă parte, prin prezența tinerilor din străinătate se pot stabili legături fructuoase, care pot constitui baza unor colaborări ulterioare.

După derularea celor opt ediții anterioare am constatat că acest concurs a atras atenţia unei categorii destul de largi de profesori de diferite specialităţi, de la cei care predau limba şi literatura română, până la cei de informatică. Practic, această formă de competiţie şcolară, prin participările din anii anteriori, a demonstrat interesul tuturor profesorilor, care au găsit şi în această manifestare, o modalitate extrem de antrenantă pentru elevii lor, în stimularea spiritului competitiv şi nu numai.

Totodată, în cadrul festivalului va avea loc „Sesiunea anuală de referate și comunicări pe teme de educație nonformală”, la care sunteți invitați să participați. (Detalii pe site-ul festivalului).

Ca în fiecare an se vor acorda importante premii în bani celor mai valoroși participanți.

Detalii complete găsiți pe seit-ul concursului la următorul link: www.concursulvideoart.ro;

e-mail: concursul_video_art@yahoo.com

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!