Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Festivalul Naţional "Vocea Cetăţii 2016" - Sighișoara

DATA: 29 august 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina:
Festivalul Naţional "Vocea Cetăţii 2016" este o manifestare artistică anuală, organizată de Fundaţia Elan Bucureşti, în parteneriat cu Primăria oraşului Sighişoara. În anul 2016, va avea loc cea de a treia ediție, urmând ca din 2017, în funcție de programul aprobat, festivalul să dobândească caracter internațional, desfășurându-se pe perioada unei săptămâni în sistem tabără de vară, prilej cu care, ulterior concursului, membrii juriului vor putea oferi informații privind prestația din concurs și sfaturi, precum și ore gratuite de pregătire.

Scopul acestei manifestări cu caracter competitiv îl constituie descoperirea și promovarea tinerilor talentați în interpretarea muzicii uşoare specifice vârstei lor, dezvoltarea spiritului de competiție și corectitudine între copii de vârste apropiate, dragostea pentru artă și nu în ultimul rând crearea unor punţi de prietenie între concurenţi. 

Nu in ultimul rând comunicarea cu juriul, în sensul în care membrii acestuia vor nota pentru fiecare participant în parte prestația acestuia și direcțiile de dezvoltare necesare în viziunea lui, reprezintă o noutate în cadrul concursurilor de gen și se bazează pe necesitatea de a înțelege motivațiile care au stat la baza jurizării. Toate aceste obiective se vor îndeplini într-un cadru aparte oferit de specificul oraşului Sighişoara. Competiția are şi un caracter caritabil, prin sprijinirea participării copiilor cu posibilităţi materiale reduse, în baza unei analize de caz individuale.

Festivalul are caracter naţional. Se pot înscrie interpreţi cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, copii şi adolescenţi talentaţi în interpretarea vocală a muzicii ușoare, pregătiţi să participe la acest gen de competiţie cu însoţiţorul legal.

Concurenții se vor înscrie în concurs cu o singură melodie. Concurenții care au și altă naționalitate decât cea română pot interpreta melodia românească în limba maternă.

Piesele neadecvate vârstei interpretului, vor fi excluse din competiţieîn faza de preselecţie!

Concursul de intepretare va fi structurat pe următoarele categorii de vârstă:

Junior:    

  • 6 - 8 ani
  • 9 - 11 ani
  • 12 - 14 ani

Adolescent: 15 - 18 ani,

fiecare categorie  6-8 ani si 12-14 și 9-11, 12-14 având maximum 15 concurenți.

Concursul are două etape:

A. Preselecţia - înscrierile se vor face începând din 25 august până în data de 15 septembrie 2016. Rezultatele  preselecţiei vor fi afişate pe site-ul www.fundatiaelan.ro  în data de 15 septembrie 2016.

Preselecţia este gratuită.

B. Faza finală : înscrierile se vor face până la data de  15 septembrie  2016, pe baza copiei chitanţei de plată a taxei de participare în finala concursului, în valoare de 120 lei/concurent și a rezultatelor preselecției.

În concurs concurenţii vor interpreta obligatoriu numai piesa trimisă, pe suport digital, la preselecție.

Festivalul "Vocea Cetăţii" ediţia a III-a, se va desfăşura Sâmbătă 1 Octombrie 2016 în sala de festivităţi a Primăriei Sighişoara şi va fi transmis, în funcţie de condiţiile meteo, live pe un ecran amplasat în Piaţa Cetăţii. Programul festivalului va fi afişat în timp util pe site-ul oficial al evenimentului. 

Juriul este compus din personalități de marcă ale muzicii uşoare româneşti, membri ai Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor, redactori radio, TV, directori case de discuri, personalităţi culturale locale. Activitatea juriului va fi coordonată de un Preşedinte desemnat de organizatori.

Se vor acorda premii în produse și bani.

Informații suplimentare:

- secretariatul Festivalului (zilnic 12.00 - 18.00 la tel. 0744635217/ 0744635218)

- www.fundatiaelan.ro

Comunicari: voceacetatiisighisoara@fundatiaelan.ro

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!