Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Metodologia de alegere a manualelor pentru clasa a V-a

DATA: 20 iulie 2017      Autor: echipa olimpiade.ro
Disciplina:
 

Licitația pentru manualele de clasa a V-a s-a încheiat, Ministerul Educației Naționale a ales, în urma unei evaluări calitative riguroase, editurile câștigătoare, iar acum este rândul cadrelor didactice să-și exprime opțiunea.

Dar care este metodologia de alegere a manualelor? Iată ce trebuie să știe profesorii pentru a se asigura că optează pentru cea bună variantă de manual.

 

Conform legii, fiecare cadru didactic trebuie să-și exprime liber opțiunea.

Dar care sunt etapele prin care cadrele didactice își aleg manualele pentru clasa a V-a?

Libertatea de opțiune a cadrelor didactice este garantată de articolul 1, alin. (4) din Metodologia de asigurare și de gestionare a manualelor școlare pentru învățământul preuniversitar cuprinsă în ordinul ministrului educației naționale 1449/21.04.2016:

„În baza libertății inițiativei profesionale, cadrele didactice selectează și recomandă elevilor, pentru utilizarea în procesul de predare-învățare-evaluare, doar manuale școlare aprobate de MEN.“

Procesul de selecție a manualelor școlare se realizează doar în unitățile de învățământ care dețin un certificat SSL, pentru elevii școlarizați la nivelul unității cu personalitate juridică și pentru elevii structurilor arondate, după caz.

Care sunt etapele prin care selectați manualele școlare:

1.  Se accesează aplicația SNMS (Selectarea Necesarului de Manuale Școlare) de către informaticianul/secretara/directorul școlii în vederea asigurării accesului cadrelor didactice la vizualizarea conținutului manualelor școlare;

2. Fiecare cadru didactic analizează manualele școlare pentru disciplina la care își desfășoară activitatea;

3. La nivelul catedrei/ariei curriculare, se întocmește un proces-verbal care cuprinde opțiunile cadrelor didactice cu privire la manualele selectate, precum și numărul de exemplare necesare. Puteți alege pentru elevii dvs. manualul cel mai potrivit acestora! Decizia aparține fiecărui cadru didactic!

4. Procesul-verbal este avizat de către director și se înregistrează la secretariatul unității de învățământ în care s-a desfășurat procesul de selecție a manualelor școlare.

Ce se întâmplă mai departe cu comenzile de manuale introduse la nivelul școlii?

Directorul școlii sau o persoană desemnată de acesta, prin decizie internă, coordonează procesul de înregistrare a comenzilor de manuale școlare.

Pașii care trebuie parcurși pentru înregistrarea comenzilor de manuale școlare noi pentru clasa a V-a sunt:

1. Informaticianul/secretara deschide aplicația SNMS, prin utilizarea certificatului SSL, în care se vor înregistra comenzile;

2. Informaticianul/secretara completează raportul privind necesarul de manuale noi, pe baza procesului-verbal cu opțiunile cadrelor didactice, înregistrat la secretariatul unității de învățământ în etapa anterioară;

3. Raportul generat de aplicație este tipărit, iar apoi este avizat de responsabilul cu manualele școlare și apoi este aprobat de către director;

4. Raportul tipărit se înregistrează la secretariatul unității de învățământ, alături de procesul-verbal cu opțiunile cadrelor didactice, iar o copie a acestuia este trimisă către responsabilul cu manualele școlare de la nivelul ISJ/ ISMB.

Așadar, solicitați manualele Intuitext pentru clasa a V-a și descoperiți de ce sunt cea mai bună alegere atât pentru dumneavostră, cât și pentru elevii dumneavoastră de clasa a V-a.

 

SOLICITĂ MANUAL PDF

 

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!