Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Olimpiada "Micilor Bancheri"

DATA: 25 februarie 2015      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina:
Editura Explorator Ploieşti - Revista "Cutezătorii", Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie şi Revista "Educaţie Financiară pe Inţelesul Tuturor" organizează cea de a II-a ediţie a Concursului de cultură generală şi proiecte în domeniul Educaţiei Financiare pentru învăţământul primar Olimpiada "Micilor Bancheri" în perioada 9 februarie - 5 mai 2015. Concursul se adresează elevilor din clasele III-IV şi indirect îndrumătorilor acestora, cadre didactice care organizează şi coordonează proiecte sau acţiuni extracurriculare pe teme de educaţie financiară.

Olimpiada se desfăşoară în perioada 9 martie - 30 aprilie 2015 la clasele a III-a şi /sau a IV-a şi se integrează în cadrul activităţilor extracurriculare din săptămâna "Global Money Week" (Săptămâna Mondială a Banilor) şi din săptămâna "Să ştii mai multe, să fii mai bun!".

Etape:

- locală (faza pe şcoală, cu probă scrisă şi probă practică)

- regională (etapa finală).

Secţiuni:

A - lucrare scrisă, conţinând subiecte elaborate de organizatori, pe baza programei şcolare în vigoare, conform tematicii;

B -proiect-activitate practică cu tematică de educaţie financiară, prezentată în format digital (Power Point).

Înscrierile se primesc în perioada 23 februarie - 5 martie 2015, pe baza formularului pe care participanţii îl vor putea descărca de pe site-ul www.cutezatorii.ro sau îl vor putea solicita direct organizatorilor. Formularele completate vor fi trimise doamnei Ligia Georgescu-Goloşoiu pe adresa ligia.golosoiu@bnro.ro.

Etapa locală (pe şcoală)

A. Se va desfăşura în perioada 11 - 18 martie 2015, o probă scrisă în cadrul orei de educaţie financiară. Data aleasă de fiecare cadru didactic va fi comunicată organizatorilor pe formularul de înscriere (descărcat de pe site-ul www.cutezatorii.ro). Subiectele vor fi transmise de organizatori în ziua concursului. Activitatea va fi pregatită de cadrul didactic şi monitorizată de un reprezentant al organizatorilor.

Evaluarea se va face de către cadrul didactic, pe bază de barem (transmis de organizatori, odată cu subiectele).

În etapa următoare se vor califica primii trei clasaţi, in ordinea punctajelor obţinute.

Lucrările vor fi păstrate pentru a fi verificate ulterior şi de un reprezentant al organizatorilor.

B. In perioada 6 - 10 aprilie 2015, finaliştii probei scrise vor elabora, sub îndrumarea cadrului didactic coordonator, un proiect, având la bază activităţi practice pe teme de educaţie financiară desfăşurate în cadrul orelor de educaţie financiară, cu caracter artistic sau civic: afişe, fotografii, desene, machete etc, târguri de obiecte realizate de copii, activităţi de tipul trocului etc. Descrierea acestei activităţi va trebui să fie prezentată în format digital Power Point, în 12-15 slide-uri.

Data limită de expediere a prezentărilor de proiect este 10 aprilie 2015 la adresa de e-mail ligia.golosoiu@bnro.ro. sau pe adresa redacţiei a O.P. 1, C.P. 42, Ploieşti.

Participanţii vor menţiona în e-mail titlul lucrării, numele cadrului didactic îndrumator, datele sale de contact (telefon, adresă), clasa, şcoala, localitatea, judeţul.

Evaluarea proiectelor se va face de către o comisie formată din reprezentanţi ai organizatorilor, partenerilor şi sponsorului, în perioada 15 - 24 aprilie 2015.

Notele obţinute la fiecare etapă în parte (A şi B) se vor aduna, iar media aritmetică a lor va constitui punctajul final. Ierarhizarea rezultatelor se va face în ordinea descrescătoare a punctajelor. Clasamentul final şi lucrările câştigătoare vor fi publicate în 24 aprilie 2015, pe site-ul www.cutezatorii.ro, Câştigătorii vor fi anunţaţi telefonic şi afişaţi pe site-ul www.cutezatorii.ro . Pentru faza finală se vor califica primii zece reprezentanţi din fiecare judeţ, în ordinea descrescătoare a mediilor.

Etapa finală (regională)

A. Va avea loc în data de 30 aprilie 2015, în cadrul acţiunii "Fii Bancher Pentru O Zi", desfăşurată la Universitatea Bucureşti- Facultatea de Istorie şi va consta într-o probă scrisă. Subiectele vor respecta tematica menţionată la punctul I, iar activitatea va fi monitorizată de o comisie formată din reprezentanţi ai organizatorilor şi ai sponsorilor.

Evaluarea lucrărilor se va face conform baremului stabilit de către membrii comisiei, în baza căruia se va întocmi clasamentul final. De asemenea, în cadrul acestei activităţi vor fi prezentate proiectele câştigătoare, clasate pe primele trei locuri.

Toţi participanţii, copii şi cadrele didactice îndrumătoare ai acestora, vor primi diplome de participare. Tuturor li se oferi posibiltatea unei vizite la Muzeul Bancii Nationale.

Se vor acorda premii oferite de către sponsor, parteneri şi organizatori la cele două secţiuni, pentru primii trei clasaţi.

Informaţii suplimentare:

● la sediul redacţiei - Revista "Cutezătorii", Ploieşti, Str. Erou Călin Cătălin, Nr. 5, de luni până vineri, între orele 9:00 – 18:00;

persoane de contact:

Ligia Georgescu-Golosoiu, organizator, tel. 0311 322 907 sau 0723 987 930; ligia.golosoiu@bnro.ro

Laura Stanescu, tel. 0744 379 654; office@cutezatorii.ro

Raluca Diaconu, tel. 0746 216 104; office@cutezatorii.ro

● www.cutezatorii.ro/educatiatiefinanciara

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!