Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Olimpiada "Micilor Bancheri"

DATA: 29 februarie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina:
Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie, Revista "Educaţie Financiară pe Înţelesul Tuturor", Editura Explorator Ploieşti - Revista "Cutezatorii" şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova propun ediţia a III-a a Olimpiadei "Micilor Bancheri", cu tematica de educaţie financiară pentru învăţământ primar, cu desfăşurare în perioada februarie - mai 2016.

Etapele olimpiadei vor avea loc în lunile martie - mai 2016 la clasele a III-a şi /sau a IV-a şi se vor integra în cadrul activităţilor extracurriculare din săptămâna "Global Money Week" (Săptămâna Mondială a Banilor) şi din săptămâna "Să ştii mai multe, să fii mai bun!".

Olimpiada cuprinde două faze:

- locală (faza pe şcoală, cu două etape: probă scrisă şi probă practică)

- națională (faza finală).

Tematica şi bibliografie

Are la bază principalele teme cuprinse în programa şcolară pentru disciplina opţională-învăţământ primar "Educaţie financiară", astfel:

- pentru faza locală, tematica include primele două capitole din manual şi aplicaţiile practice din caietul elevului/culegerea de probleme; Educație Financiară - Banii pe înţelesul copiilor, Editura Explorator

- pentru faza naţională, tematica include primele trei capitole din manual şi aplicaţiile practice din caietul elevului/culegerea de probleme.

Secţiuni:

A - Lucrare scrisă, conţinând subiecte elaborate de organizatori, pe baza programei şcolare în vigoare, conform tematicii, în două etape - faza locală şi faza naționala/finală;

B - Proiect-activitate practică cu tematică de educaţie financiară pe echipă – prezentat în format digital (Power Point).

Participarea la faza naţională este condiţionată de desfăşurarea activităţii practice.

Se vor califica pentru faza naţională primii 120 elevi din ţară, în ordinea descrescătoare a mediilor (media aritmetică a notelor obţinute la probele A şi B).

Înscrierea este gratuită (în perioada 23 februarie – 10 martie 2016) şi se va face pe baza formularului pe care participanţii îl vor putea descărca de pe site-ul www.cutezatorii.ro, https://www.facebook.com/AsociatiaPentruPromovareaPerformantei/?ref=aymt_homepage_panel sau îl vor putea solicita direct organizatorilor.

Formularele completate vor fi trimise doamnei Ligia Georgescu-Goloşoiu pe adresa ligia.golosoiu@bnro.ro şi doamnei Andreea Cojocaru pe adresa andreea.cojocaru@crepuscul.ro.

Calendarul competiţiei:

Faza locală (pe şcoală)

A. Se va desfăşura în perioada 14 - 21 martie 2016, o probă scrisă.

Data aleasă de fiecare cadru didactic va fi comunicată organizatorilor pe formularul de înscriere (descărcat de pe site-ul www.cutezatorii.ro). Variantele cu subiecte vor fi transmise de organizatori în ziua concursului. Activitatea va fi pregătită de cadrul didactic/comisie – după caz şi monitorizată de un reprezentant al organizatorilor.

Evaluarea se va face de către cadrul didactic/comisiei la nivel de şcoală, pe bază de barem (transmis de organizatori, odată cu subiectele, inclusiv subiectele de departajare in caz de egalitate de punctaj). Lucrările vor fi păstrate pentru a fi verificate ulterior şi de un reprezentant al organizatorilor.

Listele cu notele celor calificați – primii trei din fiecare clasă - vor fi transmise organizatorilor la adresele menționate mai sus.

B. În perioada 21 martie – 11 aprilie 2016, finaliştii probei scrise vor elabora la nivelul fiecărei şcoli, sub îndrumarea cadrului didactic/comisiei din școală, un proiect, având la bază activităţi practice pe teme de educaţie financiară desfăşurate în cadrul orelor de educaţie financiară, cu caracter artistic sau civic: afişe, fotografii, desene, machete, târguri de obiecte realizate de copii, activităţi de tipul trocului, proiecte caritabile etc. Descrierea acestor activităţi va trebui să fie prezentată în format digital Power Point, în 12-15 slide-uri. În cazul în care în școală se înscriu la olimpiadă mai multe clase, echipele se pot forma cu elevi din maximum 2 clase.

Activităţile de realizare a proiectului pot implica intreaga clasă, dar pentru calificarea la faza naţională vor fi luate în considerare doar notele primilor trei clasaţi din fiecare echipă (aceştia pot fi clasa a III-a şi/sau a IV-a).

Data limită de expediere a prezentărilor de proiect este 12 aprilie 2016 la adresa de email: ligia.golosoiu@bnro.ro. sau andreea.cojocaru@crepuscul.ro.

Participanţii vor menţiona în e-mail titlul lucrării, numele cadrului didactic îndrumator, datele sale de contact (telefon, adresă), clasa, şcoala, localitatea, judet.

Vor fi eliminate lucrările care conţin mesaje violente sau cele care constituie imitaţii ale altor lucrări, cele care sunt preluate de pe internet sau alte baze de date specifice şi încalcă prevederile care protejează drepturile de autor.

Evaluarea proiectelor se va face de către o comisie formată din reprezentanţi ai organizatorilor, partenerilor şi sponsorului, în perioada 18-21 aprilie 2016.

Notele obţinute la fiecare etapă în parte (A şi B) se vor aduna, iar media aritmetică a lor va constitui punctajul final. Ierarhizarea rezultatelor se va face în ordinea descrescătoare a punctajelor. Clasamentul final şi lucrările câştigătoare vor fi publicate în 25 aprilie 2016, pe site-ul www.cutezatorii.ro, https://www.facebook.com/AsociatiaPentruPromovareaPerformantei/?ref=aymt_homepage_panel .

Faza finală (naţională)

A. Va avea loc în data de 5 mai 2016, în cadrul acţiunii "Fii Bancher Pentru O Zi", desfăşurată la Universitatea Bucureşti - Facultatea de Istorie şi va consta într-o probă scrisă. Subiectele vor respecta tematica menţionată la punctul I, iar activitatea va fi monitorizată de o comisie formată din reprezentanţi ai organizatorilor şi ai sponsorilor.

Evaluarea lucrărilor se va face conform baremului stabilit de către membrii comisiei, în baza căruia se va întocmi clasamentul final. De asemenea, în cadrul acestei activităţi vor fi prezentate proiectele câştigătoare.

Premierea:

Se vor acorda: 15 premii și mențiuni, oferite de către sponsori, parteneri şi organizatori pentru cele mai bune lucrări şi cele mai bune proiecte. Marele Premiu va fi acordat de Banca Naţională a României.

Toţi participanţii fazei naţionale, copii şi cadrele didactice îndrumătoare ai acestora, vor primi diplome de participare. Tuturor li se va oferi posibilitatea unei vizite la Muzeul Băncii Naţionale.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!