Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Viitorii Olimpici în tabăra de matematică, august 2011!

DATA: 17 august 2011      Autor: Echipa Olimpiade.ro
Disciplina:
ViitoriOlimpici.ro, un parteneriat între Intuitex şi Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR) organizează în perioada 15-19 august 2011 la Câmpulung Muscel a doua ediţie a taberei destinată actualilor şi viitorilor olimpici la matematică! Concursul este parte a programului Educaţia Matematica Altfel, un program al Romanian-American Fondation implementat în parteneriat cu SSMR.

Tabăra reprezintă etapa finală a concursului organizat atât pe site-ul ViitoriOlimpici.ro cât şi la Gazeta Matematica şi care a început în luna octombrie a anului trecut. Concursul are ca scop pregătirea, promovarea şi premierea copiilor care doresc să obţină performanţa în matematică.

La Câmpulung Muscel sunt prezenţi peste 150 de elevi (clasele IV – XII) din diferite zone ale ţării, profesori care i-au îndrumat şi părinţi care îi susţin.

În afară de concursul de matematică – scris şi oral, devenit deja tradiţie printre elevii prezenţi în tabără, ediţia de anul acesta a adus mai multe noutăţi în program. Elevii au participat la o activitate de cunoaştere a oraşului Câmpulung Muscel – “Joc de orientare în Longocampo”, primind, în fiecare loc de pe traseu, provocări legate de “poveştile” oraşului, personalităţile lui, istoria sa şi bineînţeles, probleme de matematică! Progamul taberei mai conţine activităţi de relaxare: pictură, sport, foc de tabără şi mini-concerte ale unor artişti locali.

O altă noutate o reprezintă lecţiile de pregătire – lecţii ţinute de profesori, membri ai Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, în cadrul cărora copiii au ocazia de a intra în contact cu predarea “de performanţă”.

Din echipa ViitoriOlimpici.ro fac parte, printre alţii: Radu Gologan, preşedintele SSMR şi coordonatorul lotului naţional de matematică, Dan Schwarts, matematician, Ion Cicu, redactor la Gazeta Matematică, şi Mircea Trifu, secretar general SSMR.

Pe lângă aceştia, mai sunt prezente alte 30 de cadre didactice din întreaga ţară.

În organizarea celei de-a doua ediţii a taberei s-au mai implicat, alături de SSMR şi Intuitext: Primăria Câmpulung Muscel, Casa de Cultură a Sindicatelor “C.D. Aricescu”, Colegiul Naţional Pedagogic “Carol I”, Colegiul Naţional “Dinicu Golescu”, Muscel TV, Hotel Muscelul, “Un băiat şi-o fată”.

 

Echipa Olimpiade.ro

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!