Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Bursa FLEX 2017-2018

DATA: 16 septembrie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina:
Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională și de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, invită liceeni cu cetățenie română să participe în programul FLEX 2017-2018.

Programul de schimb de experiență FLEX este finanțat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii și își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane și de a studia într-un liceu american pe parcursul anului academic 2017-2018. Participarea în Programul FLEX, aflat acum la al 2-lea an de existență în România este GRATUITĂ. În primul an de implementare, FLEX România a oferit bursa către 24 de liceeni români din varii județe ale țării, care se află în acest moment în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California sau Maine. Programul se adresează și liceenilor cu dizabilități, în generația recentă 3 dintre bursieri fiind tineri cu dizabilități diverse.

 

Ce este programul FLEX?

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 iar acum se află în cel de-al 24 lea an de existență. Programul presupune un an întreg de schimb de experiență pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și țările din regiune, pentru ca liceenii să învețe mai multe despre SUA și să le prezinte americanilor țările lor de origine. În 2017-2018, la nivel global, aproximativ 900 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american., având toate costurile acoperite prin program.

 

Cine finanțează programul?

Acest program de burse este finanțat în totalitate de către Guvernul Statelor Unite și administrat de Biroul Educațional și Cultural (ECA) din cadrul Departamentului de Stat, cu finanțare de la Congresul SUA. ECA încurajează înțelegerea dintre cetățenii Statelor Unite și cetățenii celorlalte state. Programul FLEX este sprijinit la nivel local de către cetățeni și licee din Statele Unite ale Americii ce găzduiesc, educă și sprijină liceeni fără a primi vreo compensație financiară.

 

Criterii de eligibilitate:

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

•           au cetățenie română;

•           sunt născuți între 1 ianuarie 2000 și 15 iulie 2002;

•           sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a

•           studiază engleza în liceu;

•           îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani

Aplică online până pe 18 octombrie https://ais.americancouncils.org/flex

 

Informații complete despre program sunt disponibile la adresa de email romania@americancouncils.eu și pe site-ul

http://americancouncils.ro/programe/flex/

Persoană de contact: Eliza Chirilă, Country Representative, 0769696698

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!