Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul Naţional de Poezie "Panait Cerna" - Tulcea

DATA: 3 octombrie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Limba română
Consiliul  Judeţean Tulcea prin Centrul Cultural "Jean Bart" Tulcea organizează cea de a XLII-a ediție a Concursului Naţional de Poezie "Panait Cerna" care îşi propune să stimuleze creaţia literară a tuturor celor care nu au debutat editorial (nu au poezii proprii publicate în volum),  în condiţii de deplină libertate de creaţie.

Fiecare autor va trimite un număr de minimum 5 până la 10 poezii, (maximum 10 pagini), tehnoredactate la  un rând, scrise cu Times New Roman, caracter de 12,  pe format A4. Poeziile se trimit în plic închis, în trei exemplare, fiecare filă cu poezii purtând ca semn de identificare un motto. În acelaşi plic vor fi introduse într-un plic mai mic, sigilat, marcat cu acelaşi motto, datele de identificare ale autorului.

Vor fi descalificate din start participările autorilor care au publicat în volum, precum şi lucrările scrise fără diacritice, dar şi cele ale căror autori nu pot fi identificaţi, din motive independente de voinţa organizatorului.

Lucrările vor fi expediate pe adresa Centrului Cultural "Jean Bart" Tulcea, str. Progresului, nr. 34, 820029, data limită fiind 28 octombrie 2016, jurizarea având loc în perioada 4-6 noiembrie, iar pe data de 7 noiembrie 2016 se va face public rezultatul jurizării, în mass media, dar şi pe site-ul www.teatruljeanbart.ro.

Juriul, format din scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai organizatorilor, va acorda următoarele premii și mențiuni:

- Premiul "Panait Cerna", în valoare de 1000 lei

- Premiul "Ars Poetica", în valoare de 700 lei, pentru concurenţii cu vârste până în 35 de ani

- Premiul "Euterpe", în valoare de 700 lei, pentru concurenţii cu vârste peste 35 de ani

- Menţiune I, în valoare de 400 lei

- Menţiune II, în valoare de 300 lei.

De asemenea, se pot acorda premiile speciale ale unor reviste de cultură constând în publicarea textelor în paginile acestora, iar lucrările premiate vor fi reflectate în revista "Nord-Dobrogea Cultural", a Centrului Cultural "Jean Bart" Tulcea. În condiţiile în care există disponibilitatea unor sponsori sau a altor instituţii de cultură interesate, juriul poate acorda premiile acestora, cu precizarea provenienţei şi destinaţiei sumelor respective şi cu respectarea condiţiilor de popularizare. Laureaţii vor primi prin poştă diploma şi prin virament valoarea premiului obţinut. Cheltuielile de transport, masă şi cazare pentru membrii juriului vor fi suportate de organizatori.

Câştigătorul premiului "Panait Cerna" nu mai poate participa în concurs, cu lucrări la festival, iar laureaţii celorlalte distincţii, pot fi admişi în concurs după o perioadă de trei ani de la câştigarea oricărui alt premiu oferit în cadrul festivalului.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon al CCJB Tulcea 0240519329, sau 0741049370, referent Bogdan Pascal, ori pe adresa de e-mail centrulculturaltulcea@yahoo.com .

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!