Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Festivalul de Teatru Ludicus - Mioveni

DATA: 14 septembrie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Actorie - teatru

Consiliul Local Mioveni, Primăria Oraşului Mioveni şi Centrul Cultural Mioveni organizează cea de a XIV-a ediție a Festivalului de Teatru Ludicus în perioada 7-9 octombrie 2016, la Mioveni, în sala de spectacole a Centrului Cultural. Festivalul se desfăşoară în regim de concurs şi se adresează tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani. 
Festivalul este structurat pe două secţiuni şi categorii de vârstă:
a. Interpretare individuală/ spectacol gimnaziu (10-14 ani)
b. Interpretare individuală/ spectacol liceeni (14-18 ani) 
Orice instituţie (şcoală, palat al copiilor, şcoală populară de arte sau orice instituţie care are ca scop educaţia alternativă prin arte) se poate înscrie cu mai multe spectacole, dar în festival va fi selectat unul singur.
Orice instituţie (şcoală, palat al copiilor, şcoală populară de arte sau orice instituţie care are ca scop educaţia alternativă prin arte) se poate înscrie cu oricâte interpretări individuale, iar în festival vor fi acceptate maxim 2 interpretări.
Toate spectacolele şi interpretările individuale trebuie să fie în limba română, să nu incite la violență, fără tente politice sau religioase.
Organizatorii asigură cazarea și masa pe toată durata festivalului. Transportul va fi asigurat de fiecare trupă participantă.
Pentru a putea participa la preselecția festivalului, toate trupele sunt obligate să trimită organizatorilor următoarele:
a. Fișa de înscriere;
b. O filmare relevantă din spectacol, cu apariția tuturor personajelor, de minimum 10 minute și/sau o filmare relevantă a interpretării individuale;
Perioada de înscriere este 1 iulie ora 08:00 - 18 septembrie 2016 ora 23:59. Fișele primite după această data nu se vor mai lua în considerare.
Fișa de înscriere, împreună cu celelalte materiale, vor fi trimise pe adresa de e-mail ludicus.mioveni@gmail.com sau pe un site de transfer.
Preselecția se va realiza de către un juriu profesionist. Juriul de preselecție va fi anunțat după data închiderii înscrierilor. 
Data finală de anunțare a trupelor participante va fi 23 septembrie 2016. 
Deciziile juriului de preselecție nu pot fi contestate. 
Durata unui spectacol nu poate fi mai mică de 20 minute şi nu mai mult de 50 minute. Durata unei interpretări individuale nu poate depăşi 10 minute.
Noutatea festivalului din acest an este că fiecare trupă/instituţie va avea obligativitatea de a desemna câte un reprezentant (elev), altul decât cei implicaţi în desfăşurarea spectacolului pentru a face parte din juriu. 
Toate trupele selectate pentru a participa la festival, au obligația de a trimite toate datele cerute de organizator pâna cel târziu 30 septembrie 2016.
Toate trupele vor ajunge la Mioveni vineri, 7 octombrie 2016, până cel târziu ora 12:00 la internatul Grupului Școlar de Construcții Mașini Mioveni, unde îi va aștepta un reprezentant al organizatorului pentru a fi cazați.
La ora 15:00 va avea loc deschiderea oficială a festivalului, urmată de secţiunea interpretare individuală.
Juriul ediției din 2016 a Festivalului de Teatru Ludicus va fi alcătuit din profesioniști în domeniul teatral şi de reprezentanţii participanţilor. Juriul va decide premiile pe care le vor acorda trupelor, iar decizia lor nu poate fi contestată.
Premii propuse: 
a. Trofeul festivalului;
b. Premiul I, II, III pentru fiecare secţiune/categorie;
c. Premiu de interpretare masculină (rol principal, rol secundar) pentru ambele categorii;
d. Premiu de interpretare feminină (rol principal, rol secundar) pentru ambele categorii;
e. Premiul de regie, scenografie, coregrafie etc;
f. Premiul de originalitate;
g. Premiul de debut;
Toate trupele sunt obligate să fie prezente la Gala de decernare a premiilor.
Informații suplimentare: tel/fax 0348445856

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!