Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Paul Badea, CEO Badsi: "Tinerii trebuie îndrumați pentru a ajunge să-şi facă din profesie o pasiune"

DATA: 31 octombrie 2016      Autor: echipa olimpiade.ro
Disciplina:
București, 26.10.2016 – Proprietarul unuia dintre cei mai importanți dealeri auto din țară susține orientarea tinerilor în carieră prin implicarea în Conferințele Bookland Evolution, aflate la cea de-a 3-a ediție, sesiunea toamnă-iarnă 2016. Dincolo de implicarea ca speaker în cadrul celui mai amplu proiect socio-cultural, care le oferă liceenilor și studenților o oportunitate inedită de dezvoltare prin interacțiunea directă cu personalități marcante din România, Paul Badea, CEO Badsi, a contribuit la dezvoltarea mecanismului de promovare a conferințelor reprezentat de BookVader.

 

Cine este BookVader? Pornind de la unul dintre simbolurile Romei, "La Bocca della Verità" sau "Gura Adevărului", adus în contemporaneitate cu ajutorul personajului de film Darth Vader, Book Vader este cârligul prin care proiectul Bookland Evolution își propune să îi atragă pe liceeni și studenți, să îi aducă mai aproape de cultură și să le deschidă orizontul cunoașterii în ceea ce privește viitorul lor profesional. Pentru aducerea la viață a personajului Darth Vader sub forma "Gurii Adevărului BookLand zice" au lucrat artiștii Teatrului Țăndărică și Paul Badea, tânărul CEO Badsi, împreună cu echipa HUBS compusă din Sorina și Silvia. Dacă în secolul al XVII-lea "Gura Adevărului" avea rol de detector de minciuni, astăzi, BookVader prezice viitorul și le spune tinerilor ce trebuie să facă pentru a atinge succesul. Nimeni nu își pierde niciun deget dacă introduce mâna în gura personajului de film adus în fața elevilor, în schimb cei care o fac primesc din partea lui sfaturi utile și mesaje motivaționale, inspirate din bibliografia școlară și citate de impact.

 

Artiștii plastici ai Teatrului de Păpuși au reușit să redea cu măiestrie chipul impunătorului Vader într-o formă ușor supradimensionată, în timp ce Paul alături de Silvia și Sorina au pus la punct un mecanism audio prin care BookVader le vorbește tinerilor. "Atunci când vrei ca mesajul tău să ajungă la tineri, mai ales la cei sub 20 de ani, trebuie ca abordarea ta să fie 100% orientată către ei. Soluția ca să îi faci atenți la lucrurile importante pentru viitorul lor, dar pe care încă nu le conștientizează astfel, este să te folosești de ceea ce îi atrage. Am primit cu mare deschidere provocarea organizatorilor BookLand Evolution de a pune umărul la realizarea acestui instrument care să stârnească interes și curiozitate și care sunt convins că îi va aduce pe elevi în fața unor speakeri de la care au ce învăța. Așa a apărut BookVader. Tehnic, "jucărica" conține un Arduino și o serie de senzori care se activează ori de câte ori o persoană introduce mâna în orificiul reprezentat de gura figurinei. La activare, acesta transmite un mesaj curioșilor care vor să afle ce le rezervă viitorul din punct de vedere profesional sau ce anume trebuie să facă pentru a atinge succesul. Unora chiar li se va potrivi, speram!" a declarat Paul Badea, CEO Badsi.

 

"În ceea ce privește implicarea mea ca speaker în Conferințele BookLand Evolution care au avut loc recent la București, consider că fără carte nu poți ajunge departe, însă ceea ce învățăm în școală nu este suficient pentru evoluția unui tânăr. Acesta este și unul din motivele pentru care am înfiintat HUBS. Cred cu tărie că implicarea părinților ca mentori, susținerea copiilor în descoperirea propriilor pasiuni, încurajarea lor să practice aceste pasiuni și acceptarea greșelilor ca formă de învățare sunt fundația oricărei educații solide. Eu am beneficiat de pe urma formelor alternative de educație și îmi doresc să pot da mai departe din lucrurile pe care continui să le învăț. Nu cred că suntem vreunul mai învățat ca celălalt, iar dacă am identifica fiecare pasiunea proprie, am avea toți de la toți. Eu la o astfel de comunitate visez..." continuă Paul Badea.

 

Proiectul cultural Bookland Evolution, prin seria de conferințe organizate pentru tinerii de 14-24 ani, oferă liceenilor și studenților o oportunitate inedită de dezvoltare prin discuții libere, bazate pe experiențe personale și interacțiune directă cu profesioniștii și antreprenorii României. Cea de-a 3a ediție a Conferințelor BookLand Evolution, sesiunea toamnă-iarnă 2016, a debutat în București în luna septembrie, fiind pe rând urmată de Pitești, Râmnicu Vâlcea, Craiova și Buzău. În continuare, se pregătesc să facă cunoștință cu BookVader tinerii din Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, Focșani, Bacău și Iași.

 

 

---

Despre Paul Badea

Paul Badea este proprietarul companiei Badsi. Înființată în 1992, compania BADSI este dealer-ul Nissan numărul 1 în România, oferind atât servicii de achiziție autovehicule, cât și service multimarcă. Cu o cifră de afaceri anuală de 4 milioane euro, în cei aproape 25 de ani de activitate BADSI a vândut peste 11.000 de mașini Nissan și a înregistrat peste 130.000 de intervenții în service. Astăzi compania românească dezvoltă împreună cu parteneri din Rusia şi Austria tehnologii pentru maşina conectată, fiind totodată importatorul modelului Nissan Leaf, cea mai bine vândută maşină electrică din lume.

 

Despre BookLand

BookLand a luat naștere în 2011, ca prim târg urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid într-o caravană națională activă timp de 600 zile, care a  vizitat anual peste 40 orașe. Librăria online www.book-land.ro și Tabăra Coolturală BookLand au devenit extensii naturale ale brandului cultural, iar seria de Conferințe BookLand Evolution și platforma inPractică.ro completează abordarea social-educațională asumată.

 

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!