Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Tabăra de creaţie "Vara pe uliţă" - București

DATA: 19 iulie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Limba română
Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" a deschis în data de 4 iulie 2016 Tabăra de creaţie "Vara pe uliţă", aflată la cea de a XXIV-a ediție, ce se va desfăşura în perioada 4  iulie - 14 august 2016.

Peste 1000 de copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, dornici să înveţe din tainele meşteşugurilor tradiţionale româneşti, vor participa în fiecare zi, luni până vineri, între orele 10.00 - 14.00, timp de 6 săptămâni la atelierele: olărit, modelaj, sculptură în lemn, icoane pe lemn, icoane pe sticlă, încondeiat ouă, împletituri textile şi vegetale, podoabe populare, măşti populare, păpuşi, pictură naivă, ţesut - cusut, opincărit, dansuri populare.

De asemenea sunt organizate ateliere de pictură-desen, foto, teatru de păpuşi, iar noutatea acestui an este atelierul de Jucării Din Lemn/ Machete Din Lemn.

Între orele 12.00 - 13.00 are loc Pauza de Divertisment  în care vor avea loc activităţi de socializare - jocuri tradiţionale din satul de altădată, concursuri, teatru, poezie, instrumente muzicale, circ, sfaturi despre animalele domestice, activități de prevenție și prim - ajutor, noţiuni de protecţie şi reguli de circulaţie, ateliere de jurnalism, de reciclare deșeuri, ateliere de trasee montane și de gătit pe munte, grădinărit, demonstraţii de gimnastică şi multe alte activităţi menite să îi antreneze pe copii într-o joacă educativă.

Tabăra de creaţie "Vara pe uliţă" este brand de ţară din anul 2007 şi reprezintă o alternativă bună de a petrece vacanţa de vară în Bucureşti, într-un mod educativ. Atelierele propuse, dar şi activităţile din pauza de divertisment, sunt gândite special pentru toate categoriile de vârste şi au menirea de a promova patrimoniul cultural al României.

Totodată, înscrierile au loc în fiecare zi, pe toată durata taberei, de luni până vineri, orele 10.00 - 16.00, Sala de Pedagogie, etaj I - Kiseleff 28.

Mai multe informaţii despre acestea, precum şi despre programul Taberei aici:

- Telefon: 0213179110, int. 145, 191

- Andreea Majuru: anduta_span@yahoo.com

- Nicoleta Chiru: nicol2212@yahoo.com

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!