Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Zilele Bucureștiului

DATA: 13 septembrie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina:
Zilele Bucureștiului vor fi celebrate între 16 și 18 septembrie 2016, cu ocazia împlinirii a 557 de ani de la prima atestare istorică a Capitalei. Primăria Municipiului București organizează o serie de evenimente în trei zone de interes ale orașului: Piață Constituției, Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău. Vor avea loc concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade, plimbări cu trăsuri și teatru pentru copii.

  • "Povești de București" în Parcul Herăstrău

Aici vor avea loc parada costumelor de epocă, celebra bătaie cu flori, târguri tradiționale și spectacole pentru cei mari și cei mici.

Timp de trei zile, între orele 11:00 – 22:00, Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) se va transforma în Bucureștiul de altădată. Vor fi organizate spectacole artistice, parada costumelor de epocă, bătaie cu flori, plimbări cu trăsuri. Vor fi și momente de teatru pentru copii, muzică de promenade, echilibristică pe monociclu târg cu produse hand-made. Atmosfera va fi completată prin prezența animatorilor și a statuilor vivante. Pe scena amplasată în Parcul Herăstrău vor avea loc spectacole ale minorităților și comunităților naționale dar și spectacole de folclor românesc.

La Parada costumelor de epocă, timp de trei zile, domni și domnițe în haine de sărbătoare vor defila elegant pe aleile parcului.

"Bătaia cu flori" va aduce și anul acesta culoare și veselie pe aleile Parcului Herăstrău, duminică, 18 septembrie, între orele 17:30-18:00.

În perioada 16, 17 si 18 septembrie, pe Aleea Michael Jackson din Parcul Herăstrau, actorii Teatrului Masca vor susține spectacole.

 

  • Kids City în Parcul Cișmigiu

În Parcul Cișmigiu se va face Kids City 2016. Aici vor avea loc spectacole de circ, ateliere de creație, activități sportive pentru cei mici. Animalele din lumea circului, ponei, serpi, aligatori și căței vor fi disponibili în parc pentru fotografii.

Pentru a marca 260 de ani de la nașterea lui Wolfgang Amadeus Mozart, vor fi amplasate pe Bd. Unirii 8 mini scene pentru a-l celebra pe marele compozitor. Punctul central va fi scena mare din Piața Regiunilor.

 

Intrarea la toate evenimentele Zilele Bucureștiului este gratuită.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!