Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul de fizică "Augustin Maior" – Cluj-Napoca

DATA: 28 februarie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina: Fizică
Concursul de fizică "Augustin Maior" a fost iniţiat la Universitatea “Babes-Bolyai” pentru a veni în ajutorul elevilor iubitori de fizică, într-o perioada în care unicul criteriu de admitere în învaţământul superior - aparent mai simplu şi uşor - a fost Bacalaureatul. Astfel, concurenţii care au obţinut premii sau menţiuni, respectiv cel puţin 70 de puncte la concurs ... erau declaraţi admişi la Facultatea de Fizică, indiferent de media obţinută la Bacalaureat, evident cu condiţia ca aceast examen naţional să fie promovat.

 

Exemplul fost urmat mai târziu şi de alte facultăţi, apărând astfel concursul de chimie "Candin Liteanu" (la Facultatea de Chimie)şi "Emil Racoviţă" respectiv "Apáthy István" (la Facultatea de Biologie şi Geologie).

 

Până în prezent, în cei 12 de ani de existenţă  ai concursului, în cele 7 locaţii de desfăşurare, 2032 de elevi au participat la concurs (771 din clasa a XII-a si 1261 din clasa a XI-a), mulţi dintre ei alegând apoi să devină studenţii facultăţii.

 

Ediţia din 2013 (a XII-a) a concursului se va organiza în data de 27 aprilie 2013 la Cluj-Napoca (la Facultatea de Fizică), Odorheiu Secuiesc (Liceul Teoretic "Tamási Áron") şi Sfântu Gheorghe (Liceul Teoretic "Mikes Kelemen").

 

În toate locaţiile de organizare concursul va începe la ora 1100. Accesul în sălile de concurs este permis începând cu ora 1030 şi se face până la ora 1055 pe baza unui act de identitate.

 

Concursul constă dintr-o singură probă scrisă, având durata de 3 ore, conţinând 4 probleme şi 2 întrebări teoretice din materia de liceu parcursă, conform programei detaliate, precizate pe pagina web a concursului.

 

Cererea de înscriere tipărită şi completată (împreună cu copia chitanţei de achitare a taxei de procesare şi adeverinţa de elev) poate fi trimisă prin poştă, pe adresa Facultăţii de Fizică din Cluj-Napoca (str. M. Kogălniceanu 1, 400084, Cluj-Napoca), până pe data de 22 aprilie 2013 (data poştei), cu menţiunea pe plic "pentru concursul Augustin Maior".

 

Cererea de înscriere tipărită şi completată (împreună cu copia chitanţei de achitare a taxei de procesare şi adeverinţa de elev)  poate fi depusă şi direct la Secretariatul facultăţii până în data de 25 aprilie 2013, ora 1500.

 

De asemenea, cererea de înscriere tipărită şi completată, împreună cu chitanţa de achitare a taxei de procesare, respectiv adeverinţa de elev se pot scana şi se pot transmite prin E-mail la una din adresele augustinmaior@phys.ubbcluj.ro sau phys@phys.ubbcluj.ro, cu menţiunea la subiect "pentru concursul Augustin Maior" (în acest caz elevul aduce originalele la concurs), până în data de 25 apriliie 2013, ora 1500.

 

Detalii suplimentare aici: http://phys.ubbcluj.ro/augustinmaior/informatii.htm

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!