Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concursul experimental de fizică „Körmöczi János” – Cluj-Napoca

DATA: 15 martie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina: Fizică
Elevii şi profesorii organizatori ai Zilelor de excelenţă „Körmöczi János” la Liceul „János Zsigmond” aşteaptă cu drag şi îi invită pe toţi cei care doresc să participe la concursul de fizică desfăşurat în cadrul programului, unde se pot prezenta cu experimente interesante elevi din clasele VI-XI, care urmează cursurile de pregătire la instituţiile de învăţământ cu predare în limba maghiară din judeţul Cluj.

 

Concursul va avea loc în data de 3 aprilie 2013, data limită de înscriere este: 20 martie 2013.

 

Concursul experimental organizat de şcoala care poartă numele lui Körmöczi János, profesor de fizică, directorul Liceului Unitarian în perioada 1798-1812 şi episcopul bisericii în perioada 1812-1836. El a studiat la Liceul Unitarian, apoi a fost trimis la Universităţile din Viena, Gottingen, Iena, unde a studiat teologie şi ştiinţe. Întors în ţară devine profesor de fizică şi director al liceului. De numele lui se leagă mai multe reforme în învăţământ. A cumpărat mai multe aparate, instrumente de fizică din străinătate şi a dotat laboratorul, deoarece susţinea că fizica nu poate fi predată fără experimente.

 

Astăzi în şcoală există un muzeu de fizică, care îi poartă numele, şi unele obiecte, instrumente comandate de el se află la loc de cinste. Muzeul de fizică a fost inaugurat la aniversarea a 450 de ani de la înfiinţarea şcolii, în 2007 şi conţine circa 400 de piese, aparate vechi restaurate şi expuse.

 

Programul competiţiei

 

Miercuri, 3 aprilie

 

Ora 9: Înregistrarea concurenţilor, pregătirea experimentelor

9.30: Deschiderea festivă

9.45-12: Prezentarea experimentelor clasele VI-VIII

12.00-13.00: Prezentare ştiinţifică ,,Fizica, ştiinţa viitorului” invitată dr Ercsei Ravasz Maria, absolvent al Universităţii “Babes Bolyai”, facultatea de fizică.

13-15 Experimentele claselor IX-XI

15-16 Festivitatea de premiere

 

Elevii care prezintă cele mai bune experimente vor fi premiaţi. De la o unitate de învăţământ poate participa câte o echipă (2-3 elevi) din fiecare clasă, cu maximum 3 experimente demonstrative sau confecţionate manual. Prezentarea şi explicaţia unui experiment nu pot depăşi 5 minute.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Ultimele ştiri

Concurs Regional Discipolii lui Pitagora

18 aprilie 2019
Disciplina: Matematică

A fost publicat ordinul privind metodologia olimpiadelor școlare

13 februarie 2019
Disciplina: Multidisciplinar
Toate ştirile Propune ştire
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!