Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Concusul Judetean de Recitari pentru Elevi “Sub aripa lui Nichita” - Ploiesti

DATA: 26 februarie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina: Limba română
În intenţia de a descoperi şi promova tineri care au aptitudini pentru arta recitării, Casa de Cultură „I. L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti continuă proiectul iniţiat în anul 2008 a cărui dată de desfăşurare este cuprinsă în zilele dedicate aniversării poetului Nichita Stănescu.

Concursul se va desfăşura în data de 30 martie 2013, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie din Ploieşti începând cu ora 10:00.


Din componenţa juriului pot face parte reprezentanţi ai instituţiei organizatoare, actori, profesori.


Premiile, constând în diplome şi cărţi, vor fi oferite de către Casa de Cultură „I. L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti, după cum urmează: Marele Premiu, Premiul I, Premiul II, Premiul III, şi  Menţiuni. Se pot acorda şi alte premii la solicitarea unor sponsori de a oferi premii, sau dacă juriul va considera că se impune acest lucru. Festivitatea de premiere va avea loc după încheierea concursului.


Se pot înscrie la acest concurs  doar elevii care învaţă în instituţiile de învăţământ  liceal, cursuri de zi, din judeţul Prahova. Cererile de concurs pot fi descărcate de pe site-ul www.casadecultura.ro şi  vor fi trimise până la data de 22 martie 2013.


Participanţii vor recita o creaţie lirică, din opera poetului Nichita Stănescu şi o creaţie lirică la alegere (exceptând creaţia poetului Mihai Eminescu, având în vedere concursul organizat în luna ianuarie dedicat marelui poet), chiar şi creaţii proprii. Textul trebuie să fie bine cunoscut şi interpretat adecvat (nu se acceptă citirea textului).


Organizatorii îşi rezervă dreptul de a organiza o preselecţie în data 26 martie 2013 în cazul înscrierii unui număr foarte mare de concurenţi.

Adresa de contact: Casa de Cultură “I.L.Caragiale”, str. Democraţiei, nr.60-62, Ploieşti, telefon 0244 578148. Înscrierile se pot face şi pe adresa de e-mail gelunionescu@yahoo.com.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!