Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) 2013 - Luxemburg

DATA: 26 februarie 2013      Autor: Echipa olimpiade.ro
Disciplina:
În perioada 17-25 martie 2013, la Luxemburg se va desfăşura cea de-a XI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO). La această competiţie, România va participa cu două echipe, fiecare formată din câte trei elevi, câte unul pentru fiecare disciplină: fizică, chimie, biologie.

 

Printre aceştia se numără şi Dumitru Călugăru, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, pregătit la disciplina chimie de doamna profesoară Teoteoi Valeria. În 2011, Dumitru Călugăru a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, ce s-a desfăşurat în Africa de Sud.

 

Din lotul României vor face parte şi trei ieşeni, anume Diana Costantin, Ruxandra Tesloianu şi Camelia Diaconu, din clasa a X-a.la Colegiul „Emil Racoviţă“. Cele trei eleve vor concura la disciplinele biologie, chimie şi fizică şi sunt coordonate de prof. Ioana Bohotineanu, prof. Paula Gavrilescu şi prof. Cristi Miron. Potrivit informaţiilor oferite de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de conducerea Colegiului „Emil Racoviţă“, elevele au mai înregistrat performanţe similare. Astfel, Camelia Diaconu a obţinut medalia de bronz la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori din Africa de Sud, în 2011, iar Ruxandra Tesloianu a obţinut medalia de argint la aceeaşi competiţie, în Iran, în 2012. În prezent, cele trei eleve se află la Bucureşti, unde participă la o serie de cursuri destinată pregătirii pentru olimpiada din Luxembourg. Totodată, după cum a precizat şi prof. Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă“ din Iaşi, rezultatele obţinute de-a lungul timpului de aceşti elevi a motivat decizia de a mai înfiinţa o clasă de ştiinţe în cadrul instituţiei de învăţământ.

 

La EUSO 2013 vor participa elevi din peste 20 de ţări, rezultatele urmând a fi publicate pe data de 23 martie 2013.

 

Site-ul concursului: http://www.euso2013.lu/

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Materiale

Olimpiada -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a X-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Olimpiada municipală de biologie -
6 martie 2024   -   Subiecte şi bareme;
Disciplina: Biologie
Clasa: Clasa a IX-a
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!