Caută:
Caută aici materiale şi concursuri ...
Căutare avansată
Inapoi la ştiri

Olimpiada Internațională de Lectură - Constanța

DATA: 1 septembrie 2016      Autor: Echipa www.olimpiade.ro
Disciplina: Limba română
Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice din România organizează în perioada 1-5 septembrie 2016, la Constanța, cea de a treia ediție a Olimpiadei Internaționale de Lectură, competiție care vizează abordarea lecturii de către elevi ca abilitate de viață, prin intermediul textului ficțional, nonficțional și multimodal.

La această ediție participă 65 de elevi din Cipru, Ucraina, Republica Moldova și România, cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani, lectori experimentați, pasionați de lectură, cu achiziții culturale de nivel ridicat, care au prilejul de a-și dovedi, pe parcursul acestor zile, abilitatea de a folosi lectura în vederea dezvoltării personale, prin înţelegerea textelor, prin capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii, în scris sau în cadrul unei prezentări orale sau a unei dezbateri.

Secțiuni:

A. Secțiunea de antrenament - 13-15 ani - se evaluează competențele de lectură și de sensibilizare culturală;

B. Secțiunea de performanță - 15-19 ani - se evaluează competențele de lectură, media și de comunicare.

Proba scrisă se va desfășura, pe parcursul a trei ore, sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" Constanța și va fi precedată, în cursul zilei de vineri, de trei cursuri susținute de prof. univ. dr. Liviu Papadima, prorector al Universității din București,  de conf. univ. dr. Angelo Mitchievici și de prof. prof. univ. dr. Marina Capbun, cadre didactice Universității "Ovidius" Constanța.

Tema din această ediție este marea.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei va avea loc vineri, 2 septembrie 2016, în sala Aula Magna a Universității "Ovidius", începând cu ora 10.00, urmată de cursul prof. univ. dr. Liviu Papadima, președintele comisiei centrale.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.
Pentru orice problemă, sugestie sau reclamaţie vă rugăm să ne contactaţi la adresa webmaster@olimpiade.ro!